Jag kandiderar till regionen 2022

Jag kandiderar till regionfullmäktige i Stockholm eftersom jag vill vara med och göra skillnad. Jag hoppas få förnyat förtroende för att arbeta för en trygg och modern vård, en pålitlig kollektivtrafik och ett blomstrande kulturliv. Jag är politiskt engagerad för att jag hatar orättvisor och vill se ett Sverige som gör det möjligt för alla, oavsett bakgrund och kön, att förverkliga sina drömmar. Kampen för mer frihet och mer liberal feminism går som en röd tråd genom mitt politiska engagemang.

Sedan jag kom in i regionen 2014 har jag arbetat för att kvinnor och män ska ha lika bra vård, för en tryggare förlossningsvård och barnsjukvård och för att vården ska vara lika bra oavsett var du bor eller var du är född. Liberalismen behövs som mest där ofriheten är som störst. Jag har också arbetat med vårdens organisering och framtida utmaningar som gruppledare för L Sjukvårdsstyrelse Stockholm-Ekerö och som ordförande för Långtidsutredningen för framtidens hälso- och sjukvård 2040.

Vi stockholmare har i stora delar en fantastisk vård, men det finns mycket som måste bli betydligt bättre. Viktigast är att få till bättre villkor för vårdpersonalen och ett bättre ledarskap i vården. Fler sjuksköterskor öppnar vårdplatser och kapar vårdköer. Det är också centralt att vi tar tillvara på den tillgänglighet och valfrihet som digitaliseringen av vården har inneburit. Moderniseringen av vården måste fortsätta och du ska kunna välja hur vården möter dig.

Liberalerna har ordförandeskapet i två av regionens nämnder och jag har det fina uppdraget att få leda en av dem; kulturnämnden. Det är ett fantastiskt roligt och lärorikt uppdrag och jag är stolt över allt vi har fått igenom för konst och kultur, föreningsliv och folkbildning denna mandatperiod.

Det kommer att bli tufft att fylla tomrummet efter stjärnor som Anna Starbrink och Daniel Forslund i valrörelsen. Det är utmärkt vi är så många kompetenta regionkandidater som deltar i provvalet och jag önskar alla lycka till. Till dig som har rösträtt i provvalet: Jag vill vara en del i det nya ledarskapet för Liberalerna i Region Stockholm. Kontakta mig gärna om du har några frågor om min kandidatur! Jag hoppas på ditt förtroende och din röst.

20191008 Foto: Magnus Fröderberg/Liberalerna

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s